Sezon na młodą kapustę rozpoczęty, jeśli pozostała nam z obiadu, przedstawiam pomysł na szybkie łazanki. ;)

 

Wersja bez gotowej kapusty:

Potrzebne składniki:

  • łazankowy makaron kokardki
  • pół paczki tofu wędzonego polsoja
  • młoda kapusta
  • cebula
  • koperek
  • olej
  • sól, pieprz, sok z cytryny

 

 

 

 

  1. Poszatkowaną kapustę zalewamy zimną wodą, dodajemy soli i gotujemy, aż będzie miękka.
  2. Odcedzamy, podlewamy odrobiną wody, dodajemy podrumienioną na patelni cebulę, 2 łyżki oleju.
  3. Podgotowujemy, przyprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny i posiekany koperek.
  4. W międzyczasie podsmażamy na patelni pokrojone w drobną kostkę tofu, dodajemy na patelnie ugotowany makaron i kilka łyżek ugotowanej kapusty, w zależności od tego czy lubimy łazanki mniej czy bardziej kapuściane. ;)

Smacznego!