Szybko, nie znaczy niezdrowo. Ten „zawijaniec” z ciasta francuskiego można nazwać domowym, zdrowym fast-foodem. ;)

Będzie to danie wegańskie jeśli zamiast serka typu włoskiego dodamy np. sera wegańskiego z migdałów

Potrzebne składniki:

  • gotowe ciasto francuskie wegańskie (dostępne w Lidlu)
  • 250 g szpinaku (ja użyłam świeżego i poddusiłam go lekko na patelni z czosnkiem)*
  • opakowanie serka typu włoskiego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • bazylia, oregano, pieprz mielony

Szpinak, pokrojony w paski serek włoski i przekrojone na połówki pomidorki układamy na cieście. Zamykamy i wstawiamy do piekarnika na 15-20 min. (180 st. C, przedostatnia półka piekarnika).

Można podawać z sosem jogutrowo-czosnkowym.

*w przypadku mrożonego warto zwrócić uwagę na to żeby nie miał zbyt wiele wody

Smacznego!