Przedstawiam Wam kolejną propozycję w menu jabłkowym – jabłkowe serca z majerankiem.

Do ich wykonania zainspirowała mnie jedna z „facebookowych fanek”. :)

Do przygotowania potrzebne są nam oczywiście jabłka i majeranek. ;)

Jabłka przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, następnie miąższ łyżeczką. Miąższ siekamy drobno i mieszamy w miseczce ze sporą ilością majeranku. Faszerujemy nasze jabłkowe serduszka i wstawiamy do piekarnika na 10-15 min. (170-180 st. C.)

A teraz podzielę się moimi odczuciami związanymi z dietą jabłkową, którą zdecydowałam dziś zakończyć i powoli wprowadzać stare nawyki żywieniowe. Może podzielę ją na plusy i minusy.

+ poprawa samopoczucia

+ uczucie wyspania po kilku godzinach snu

+ zwiększona koncentracja

+ brak bóli głowy

- brak urozmaicenia*

- w moim wypadku nie wynikająca z głodu

chęć zjedzenia czegoś innego niż jabłka

- dieta z pewnością nie dla nielubiących jabłek


*w moim wypadku brakowało mi momentami smaku i pomysłów, z chęcią połączyłabym jabłka z cebulą, dodała odrobinę oliwy z oliwek, surowe jarzyny, ale kurczowo starałam się trzymać wyznaczonych ram, gdyby nie to z pewnością dietę kontynuowałabym kolejny dzień :)