Jarzynowa, bo z prażoną marchewką i selerem. Barwy jesienne, choć za oknem zima. :)

Przedstawiam alternatywę dla codziennej kanapki z pasztetem, czy z serem, wbrew pozorom czas przygotowania nie zabierze nam więcej czasu niż przygotowanie tradycyjnego śniadania.

Potrzebne składniki:

  • 1 marchewka
  • 4 plastry większego selera
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • garść świeżej bazylii
  • kilka cienkich plastrów mozzarelli
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • świeżo mielony pieprz kolorowy

 

Czosnek, marchewkę i selera obieramy, kroimy w bardzo cienkie plastry.

Rumienimy na oliwie zaczynając od czosnku, z obydwu stron.

Bazylie siekamy drobno (możemy skropić oliwą), wykładamy na kanapkę, następną warstwą będą cienkie plastry mozzarelli i na końcu ciepłe jarzyny z czosnkiem i pomidorki koktajlowe z pieprzem kolorowym. Pycha!

Smacznego!