A dziś słoneczne zdrowe, lekkie śniadanie. ;)

 

 

 

 

Potrzebne skłądniki (porcja dla 2 osób):

  • 3 jajka z chowu wolnowybiegowego (0-1)
  • 3 łyżki serka ricotta
  • garść umytej roszponki
  • 2 plasterki wędliny sojowej
  • ulubione przyprawy: u mnie kurkuma, sos sojowy, czubryca, pieprz czarny mielony, papryka ostra, czosnek niedźwiedzi

 

 

 

 

Jajka należy rozbełtać w kubku, dodać ricottę, roszponkę, pokrojoną w kostkę wędlinę sojową oraz przyprawy.

Całość wylać na większą rozgrzaną patelnię z kroplą oliwy/masła klarowanego/oleju słonecznikowego i na małym ogniu smażyć przez 3 min.

Przewrócić na chwilę na drugą stronę za pomocą talerza i wcinać! ;)

 

Ja podałam z roszponką i pomidorem.

Smacznego na miły początek dnia. ;)

 

 

Przepis bierze udział w akcji: