Przed weekendem majowym dużo pisałam o grillowaniu, zachęcałam do przyrządzenia pasty z pieczonego czosnku i jak to ostatnio dziwnie bywa, pogoda wtedy kiedy ma być to jej nie ma.

Ale obiecany przepis na wykorzystanie pasty z pieczonego czosnku – klik, pojawia się dziś wraz z pogodą. :)

 

 

 

 

Do przygotowania roladek potrzebujemy:

  • większe bakłażany
  • pomidorki koktajlowe
  • wspominianą powyżej pastę z pieczonego czosnku (przepis tutaj)

Bakłażany kroimy wzdłuż, skrapiamy oliwą, grillujemy, pieczemy, bądź smażymy. Odsączamy bakłażany ręcznikiem papierowym.

Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół i wykładamy na bakłażany, smarujemy pastą i zwijamy. ;)

 

Gotowe!

 

Smacznego ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepis bierze udział w akcji: