Zgodnie z obietnicą dzielę się z Wami moją zwycięską pastą z Dietetycznych Rewolucji, która z zupełnie przypadkowego połączenia różnych składników zdobyła podniebienia Piotra Nadolskiego i Roberta Wojtali. :)

 

Kozia pasta na jajku :)

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych z powodzeniem można podać ją na ugotowanym na twardo jajku. ;)

 

Potrzebne składniki:

  • mała miseczka zielonego groszku (mrożony bądź w sezonie świeży)
  • 30-40 g koziego sera (z podpuszczką mikrobiologiczną)
  • 2 garści świeżej bazylii
  • garść rukoli
  • 4-5 plasterków suszonych pomidorów
  • sok z 1/4 limonki
  • 3 łyżki oleju lnianego budwigowego

+

  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki

 

Wszystko poza czerwoną cebulą i czerwoną papryką blendujemy na gładką masę.

Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zblendowanej masy.

Gotowe!

Surowe składniki sprawią, że pasta nie będzie mdła i ciekawie przegryzą się smaki.

 

Zielona pasta z zielonego groszku i sera koziego

Smacznego!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepis bierze udział w akcji:

Lekka Wielkanoc